Lords of Metal- mei 2005
Dutch 

Frank(NL)

rate: 68

Frank: 'Blown To Pieces 3', zo had ook bijna het einde van mijn stereo geheten. Waarom? Omdat Fearsome Records het derde deel uit deze serie begint met de verminkende death metal van het Belgische Emeth ('Catatonic Entanglement'). Het geeft aan wat er twintig nummers lang langs komt denderen. Twintig bands die allemaal proberen hun beste beentje voor te zetten en de luisteraars te overtuigen van hun kunsten. En dat lukt, deels.

Kort en goed, voor de ware death metal carnivoren onder jullie is dit album een absolute aanrader. Bands als Emeth, Toiletation ('Die Prick'), Jack Slater ('Metzgore') en Devious ('Inanimate') vechten om de titel smerigste death metal band. Dit betekent dat diegenen die een versnelde polsslag krijgen van rauwe grunts, ADHD in het kwadraat drums en woeste gitaarriffs hun hart kunnen ophalen. Gelukkig is het niet allemaal grote-dreunen-snel-thuis wat Fearsome Records ons brengt. De hoogtepunten van de CD zijn namelijk niet voor rekening van de woestelingen, maar voor meer melodieuze bands. De black/ death metal van Imbolc ('Compulsive Dissection') en Bloodwritten ('Darkness Pt. 1') verdienen een eervolle vermelding, maar het absolute hoogtepunt is 'Storming The Western Gates' van Shadowlord. Deze dramatische en bombastische melodische black/ death metal track is precies datgene wat een sampler als deze zo leuk maakt. Een grote diversiteit aan bands, voor ieder wat wils en zelfs een of twee verrassingen.

Al met al is dit derde deel van de 'Blown To Pieces' serie een heel aardig CD-tje die je in vogelvlucht meeneemt door de wondere wereld van de hedendaagse death metal.

Score 68/100 (toelichting)Back to media