Hollands Metaal - september 2002
Dutch interview 
Onno Bruins (NL)
www.hollandsmetaal.nl
Elf vragen aan Shadowlord
Geplaatst op Wednesday, September 11 @ 14:21:03 CEST
--------------------------------------------------------------------------------

Zo'n dikke twee jaar geleden kwam Shadowlord met haar debuut cd 'The Shadowlord Empire', en het nieuws bereikte ons dat hun tweede plaat 'Sourge of Heaven' inmiddels af is, en op het punt staat om uitgebracht te worden. En dat is natuurlijk een goede reden om contact met ze op te nemen en er een elftal op los te laten: 11 snelle vragen aan Shadowlord

1 Beschrijf je band en zijn geluid in één zin (het mag een lange zijn hoor) "Ze maken gepassioneerde metal, die zo divers en afwisselend is dat elk nummer een verrassing is" (citaat Hollands Metaal).

2 Waarom zijn jullie metal gaan maken? We hadden nog een hoop oud ijzer liggen en wilden dit recyclen. Daarnaast konden we natuurlijk niets anders spelen daar onze muzikale interesses hier al lagen voor we de band hadden op gericht.

3 In welke richting willen jullie je verder gaan ontwikkelen? We blijven gewoon nummers schrijven op dezelfde manier zoals we dat nu doen d.w.z. ieder bandlid heeft zijn eigen inbreng en probeert dit toe te voegen aan de ideeën die er al zijn zodat het een goed pakkend geheel wordt.

4 Als jullie de kans krijgen om van jullie muziek te leven, maar daar wel muzikale concessies voor moet doen, wat doe je dan?Het ligt eraan wat voor concessies, het zal zeker GEEN Marco Borsato worden, maar zolang wij de muziek zelf leuk vinden om te spelen valt hierover te praten.

5 Wat is jullie kracht en jullie zwakte? Onze kracht is dat we veel variatie in onze nummers hebben en dat we verschillende stijlen goed weten te combineren. Onze zwakte is dat we nog geen label hebben gevonden dat o.a. de promotie verzorgd zodat we hier ook veel tijd in moeten steken en daardoor minder tijd hebben voor de muziek.

6 Door welke bands en mystieke zaken laten jullie je inspireren? De vooral Noorse black metal bands, maar eigenlijk ook door alle andere goede metal bands. Ook de geschiedenis van Nijmegen speelt een grote rol bij de inspiratie (lees de teksten).

7 Wat is het raarste dat jullie als band ooit hebben meegemaakt? Dat was ons eerste optreden: in een Carnavalstent in Groesbeek tussen Carnavalsacts (met Paint?!)

8 Hoe denk je over de huidige (nederlandse) metal-scene? Het is leuk voor een band als Within Temptation of After Forever dat ze door kunnen breken maar er blijven jammer genoeg een hoop zeer goede metal bands in de underground steken, omdat zij niet over het geld of de kruiwagens beschikken.

9 Hebben jullie groupies of extreem fanatieke fans? Er is wel een vaste kliek die mee gaat naar concerten, maar er zijn gelukkig nog geen excessen voorgekomen. Wel krijgen we geregeld fanmail uit Japan en hangen er foto's van Shadowlord in een Metalcafé in Bangkok

10 Wat vind je muzikaal gezien echt niet kunnen? De constante verkrachting van goede oude nummers door ze te coveren, door er een beatje onder te zetten en dan een stel snollen door het beeld te laten dansen ('knopjesmuziek').

11 Heb je verder nog wat toe te voegen aan deze vragen?Voor meer info over Shadowlord of omtrent de nieuwe cd "Scourge of Heaven" kijk op onze website: http://www.shadowlord.nl

Back to media