Zware Metalen - december '02
Dutch interview  
Suzanne Hersbach (NL)
www.zwaremetalen.com

Gepost door: Suzanne Hersbach ICQ: Vrijdag 13 December 2002 - 10:45.30

Shadowlord - Scourge of Heaven

Scourge of Heaven is de tweede cd van de Nederlandse symfonische blackmetalband Shadowlord. De cd begint met een mooi rustig (semi)akoestisch gitaarintro Prelude, waar rustig de keyboards doorheen komen. Helaas verloopt de overgang naar Murder on Devil's Mountain niet helemaal soepel. Het nummer gaat wel meteen krachtig van start, een snel ritme, met een bombastisch sausje er overheen. Grunts en Screams wisselen elkaar af. Halverwege zit er een rustpunt in het nummer, met piano en gesproken tekst, wat een onheilspellende sfeer oproept. Daarna gaat het weer vol tempo door.

Storming the Western Gates heeft ook dat lekkere vlotte ritme, met een melodie van gitaar en keyboard er doorheen. Opnieuw wordt een duistere sfeer opgeroepen. Ik vind dat met name in dit nummer de zang erg goed tot zijn recht komt! Middenin zit een stukje, waarin ik mij op een middeleeuws slagveld waande, met veel bombast. Dat werd nog eens versterkt door het zwaardvechten in Antitheus er na.

Het titelnummer Scourge of Heaven is er weer precies een zoals ik nummers in dit genre graag heb: Een vlot begin, een sfeervol gedeelte en hier en daar een vleugje bombast. Daarna weer lekker het tempo verhogen, om te eindigen met een gedeelte waarin clean gesproken stemmen en grunts en screams elkaar afwisselen.

De hele cd bestaat uit vlotte nummers, met af en toe een kort rustig melodieus intermezzo. Ik vind het jammer dat de overgangen niet altijd even soepel verlopen, maar dat mag de pret niet drukken, een prima cd!

Tracklist:
Historia
1. Prelude
2. Murder on Devil's Mountain
3. Divine Shadows
4. Tentatio onis
5. Storming the Western Gates

Indicius
6. Antitheus
7. Scourge of Heaven

Cantus Lugubris
8. Ad Mortem Proficicsi
9. Aput inferos (instrumental)
10. Vita Altera
Back to media